Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Ποιοι είμαστε



Αντιύλη σχήμα της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης στο Φυσικό

Είμαστε μία συλλογικότητα και συγκεκριμένα είμαστε ένα σχήμα.
Το σχήμα είναι: ΑΝΟΙΧΤΟ σε κάθε φοιτητή που έχει μία πρόταση συνδιαμόρφωσης και θέλει να εκφραστεί συλλογικά.
 ΕΝΙΑΙΑ Προκειμένου να έχουμε συνολική εικόνα για τα τεκταινόμενα στο πανεπιστήμιο και στην κοινωνία συνολικά, ως Αντιύλη ΕΑΑΚ συντονιζόμαστε με αντίστοιχα σχήματα που υπάρχουν σε άλλες σχολές με στόχο τη δυναμική δράση.
 ΑΡΙΣΤΕΡΗ Γιατί βλέπουμε γύρω μας ένα κόσμο που δεν ταιριάζει στις ανάγκες μας, που καταστρέφει τα όνειρά μας. Γιατί βιώνουμε την καταπίεση σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Γιατί παλεύουμε για την απελευθέρωση και βλέπουμε την ανατροπή ως την μόνη ρεαλιστική λύση. Γιατί αρνούμαστε τον ατομικό δρόμο και παλεύουμε να δώσουμε συλλογικές απαντήσεις ακόμα και στα ατομικά προβλήματα.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ Από το κράτος και τα κόμματά του. Από την τη κυρίαρχη πολιτική, τις επιχειρήσεις και τους καθηγητές. Δεν οδηγούμαστε από κανένα-λογοδοτούμε μόνο στον κόσμο της σχολής
ΚΙΝΗΣΗ Φυσικοί είμαστε δεν χρειάζεται ανάλυση
Η Αντιύλη παλεύει για μια άλλη πραγματικότητα. Την πραγματικότητα των συλλογικών διεκδικήσεων, των αγώνων των εργαζόμενων και της νεολαίας. Μια πραγματικότητα ενός φοιτητικού κινήματος το οποίο σε συνεργασία με την πάλη των εργαζόμενων θα ανατρέψουν την επίθεση του κεφαλαίου. Μια πραγματικότητα στην οποία τα δικαιώματα μας σε παιδεία, υγεία και εργασία θα είναι αναφαίρετα. Την πραγματικότητα των νικηφόρων αγώνων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και σε κάθε προσπάθεια καταστρατήγησης δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Η Αντιύλη είναι μια πολιτική συλλογικότητα στην οποία δεν υπάρχει ιεραρχία και όλοι μπορούν να συμμετέχουν μέσω της συνδιαμόρφωσης των απόψεων στη δημιουργία μιας συλλογικής αντίληψης. Λειτουργεί με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και αντιτίθεται σε οποιαδήποτε μορφή ανάθεσης, διότι μόνο με μαζική και δυναμική  κινητοποίηση εργαζόμενοι και φοιτητές διεκδικούν αποτελεσματικά τα δικαιώματα τους.

Βασική θέση της Αντιύλης και όλης της Ε.Α.Α.Κ. είναι όλες οι αποφάσεις που αφορούν κάθε σχολή να παίρνονται μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις. Σε αυτή μπορούν και πρέπει να συμμετέχουν όλοι χωρίς αναγκαστικά να είναι μέλη κάποιας πολιτικής συλλογικότητας. Είναι το μόνο όργανο που μπορεί να αποφασίσει για τους φοιτητές. Δεν είναι απλά μια διαδικασία επίλυσης των εκάστοτε προβλημάτων αλλά ένας χώρος πολιτικής ζύμωσης.

   ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ