Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση ΕΑΑΚ Ιωαννίνων για τη δολοφονία του Παύλου (Killah P) Φύσσα από φασίστες


 

 

 

ΣΚΟΤΩΣΑΝΕ ΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ…

 

Σήμερα, Τετάρτη 18/9 τα ξημερώματα, στην περιοχή της Αμφιάλης στο Κερατσίνι, φασίστες μαχαίρωσαν τον Παύλο Φύσσα, 34χρονών, γνωστό για την αντιφασιστική του δράση, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η δολοφονία αυτή έλαβε χώρα υπό το βλέμμα αστυνομικής παρουσίας. Ο δολοφόνος, Ρουπακιάς Γιώργος, αφού συνελήφθη ομολόγησε τη δολοφονία του 34χρονου αντιφασίστα και ότι αποτελεί ενεργό μέλος της ναζιστικής συμμορίας της χρυσής αυγής.

Το γεγονός αυτό αποτελεί το αποκορύφωμα μιας σειράς επιθέσεων που έχει εξαπολύσει η χρυσή αυγή το τελευταίο διάστημα. Από τα μαχαιρώματα και τις δολοφονίες μεταναστών, την επίθεση σε μέλη και αγωνιστές του ΚΚΕ ως και την προκλητική της εμφάνισή στο Μελιγαλά φανερώνει το συστημικό χαρακτήρα της και τη συμμορίτικη δράση της. Οι επιθέσεις αυτές εκτός από το ρατσιστικό και ναζιστικό τους υπόβαθρο, σκοπό έχουν την τρομοκράτηση των αγωνιστών και την καταστολή του κινήματος. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που η χρυσή αυγή ως μακρύ χέρι του συστήματος, κρατά αυτή τη θέση και έχει αυτή τη δράση τη συγκεκριμένη περίοδο. Τη στιγμή δηλαδή, που ξεσπάει ένα μεγάλο απεργιακό κύμα στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενάντια στις απολύσεις και τα μνημόνια, με τους εργαζόμενους να βρίσκονται κάθε μέρα στο δρόμο.

Πλέον γίνεται ξεκάθαρο σε όλους μας. Χρέος μας είναι να τσακίσουμε το φασισμό, όπου και αν αυτός εκδηλώνεται, τόσο με τον πολιτικό μας λόγο, όσο και με την αντιφασιστική μας δράση. Καλούμε σε μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική της συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και ενάντια στα σκυλιά της, την χρυσή αυγή.

 

ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ.

 

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

 

 

 Σχήματα ΕΑΑΚ Ιωαννίνων